Publiseret: 21-10-2020

«En pause fra virkeligheden til at reflektere over virkeligheden»

Sådan beskriver instruktøren, Jarand Herdal (24), den første norsksprogede Netflix-film, Kadaver, i et eksklusivt interview med Canal Digital. - Det er et eventyr, og det er det vi har brug for lige nu. At blive taget med på en rejse som er uhyre spændende, og som jeg tror vil få dig til at stille spørgsmål om dig selv.

Kadaver
©2020 Netflix, Inc. All Rights Reserved

En rædsel, hvor mennesket i os sættes på prøve

I kølvandet på en atomkatastrofe er Leonora (Gitte Witt), Jacob (Thomas Gullestad) og deres datter Alice (Tuva Olivia Remman) på randen til at overleve. En dag inviterer det lokale hotel de overlevende til at se et teaterstykke med et måltid inkluderet. Uden at tænke meget over det går familien til hotellet, hvor hoteldirektøren Mathias (Thorbjørn Harr) introducerer hele hotellet som scenen. Publikum får masker på for at adskille sig fra skuespillerne, men alt tager en uhyggelig drejning, da gæsterne begynder at forsvinde. Forskellen mellem virkelighed og skuespil bliver hurtigt svær at skelne.

Fra Frognerparken til Netflix

Fra at vandre rundt i Frognerparken (park i Oslo) og spekulere på, hvordan livet skulle blive, til at få et telefonopkald fra producenten, om at Netflix havde givet grønt lys, var en enorm stor kontrast for Jarand. En flaske champagne og mange måneders intens arbejde senere, var Kadaver endelig klar til premiere. Hans vision har været at formidle de tanker, han voksede op med i en barndom, der var tynget af bekymringer om, hvordan den næste uge ville se ud, og genren blev et naturligt resultat af det. - Jeg ville formidle disse følelser, og så kom det naturligt, at det blev en psykologisk rædsel, siger han.

Familiefølelse på settet

På trods af filmens dystre og dramatiske handling, var dagene på filmsettet intense, men meget gode. Det skyldtes et utroligt godt sammenhold mellem alle, der var involveret fra start til slut. De trak hinanden op og skubbede grænser, hvor det var nødvendigt. - Castingen er helt unik, og hvis jeg skulle caste igen, ville jeg ikke gøre det anderledes, siger Jarand. Thomas Gullestad og Gitte Witt beskrev det som en lille familie, hvor alle ønskede at spille hinanden gode, og med et barn på syv måneder og lidt søvn værdsatte Witt utroligt meget at blive mødt med humor og motivation i selv de tidlige morgentimer på settet.

Premiere-nerver

- Ja, det begynder langsomt at synke ind, at denne film vil nå ud til så mange mennesker, siger Witt med en blanding af rædsel og glæde i stemmen, når hun tænker på, ​​at Kadaver kan nå flere hundrede millioner seere. Når det er sagt, synes alle skuespillerne, at det er utroligt, at være først ude med en norskproduceret film, som de er overbevist om, fungerer lige så godt internationalt som lokalt. Jarand understreger også, hvor positivt han synes det er, at der investeres mere i norskproducerede film, og Gullestad nævner Netflix som et kvalitetsstempel. - Så har vi gjort noget rigtigt, siger han og smiler bredt.

Hvem bør man se den med?

- Se den med nogen, der kan give et godt og sikkert kram, siger Gullestad, noget Harr er enig i. - Det er en perfekt tredje-date-film, hvor man kan passe lidt på hinanden, eftersom den får blodet til at pumpe lidt ekstra i kroppen. Har du en tryg favn tilgængelig? Så kan du glæde dig til at se Kadaver på Netflix hos os! Den havde premiere 22 oktober.

Det er let at finde og se Netflix på OnePlace. Brugervejledningen viser dig kort og godt hvor og hvordan. Der finder du også flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.