Vår tid er nå

Familien Löwander

År: 2017-
Sæsoner: 3
Serieskabere:
Ulf Kvensler, Malin Nevander, Johan Rosenlind
Imdb: 8.2

Drama. Stockholm 1945. Fredstid. Borgerskabet. Familierestaurant. Konflikter. Kærlighed, sorg, tab. Arveopgør. Gribende. Saftig. Herlig. 

Stockholm 1945 og fredstid indledes og fejres. Vi følger restaurant-familien Löwanders liv gennem efterkrigstidens udfordringer, glæder og sorger, kærlighed og tab. En dragende serie med alle aspekter af relationer, en slags svensk miniature af «Downton Abbey» med dygtige, svenske skuespillere.

Vår tid er nå

Familiekrønike i forrygende godt spil

Freden fejres i byens gader, og to af seriens hovedpersoner, Nina (Hedda Stiernstedt) og Calle (Charlie Gustafsson), mødes tilfældigt i et spontant kys i folkemængden. Familien Löwander tilhører borgerskabet i byen og driver en af Stockholms traditionsrige restauranter Djurgårdskällaren, men det er trange tider og gæsterne udebliver. Helga Löwanders børn Nina, Peter og Gustaf har alle tæt tilknytning til familierestauranten, selvom de har meget forskellige synspunkter til hvad der skal til for at lykkes med at drive restauranten videre. Da de børnenes modstridende ønsker folder sig ud, får vi et indblik i de forskellige personligheder i familien Löwander, og vi ser de egenskaber og karaktertræk som ligger til grund for valgene de tager. Restauranten er midtpunktet i serien, og gennem de ansatte løftes seriens mening videre til konflikter mellom overklasse og arbejderklasse. Da restaurantens trofaste tjener Maggan stopper og bliver politiker, får vi et indholdsrigt sidespor til tidens politiske konflikter, som kønskamp, ligestilling og arbejdernes rettigheder. Fremmedarbejderen Angelo sætter også sit præg på rejsen med klogskab og glimt i øjet. Det er fejende og fængende!

De tre børn

Vår tid er nå

Nina

Den følsomme, modige og stridige datter.

Vår tid er nå

Peter (og konen Ester)

Har alternative planer for restauranten.

Vår tid er nå

Gustaf

Den tørlagte bror med indre dæmoner.

Gnistrende tidskolorit over 20 år

Miljøerne, omgivelserne, bilerne, kostumerne – alt er nøje valgt for en troværdig efterkrigsfølelse, omfavnet af fantastiske billeder i god kameraføring. Detaljerne i hvert billede, de klassiske retter som serveres i restauranten, det er godt at se på og samtidig så genkendeligt – både gennem hvordan generationer i vores egen nære fortid levede, og fordi det foregår hos «naboen», i Stockholm. Det er alligevel det mellemmenneskelige som sætter fut på dramaoplevelsen, hvor emotionelle Nina og gode, varme Calle skinner stærkest. Ninas brødre Peter og Gustaf udspiller gnistrende sine modsætningsfyldte kontraster af både drømme, lys og mørke hemmeligheder. Hvis du kunne lide "Downton Abbey", vil du højst sandsynligt hygge dig godt med denne. Det er følelser og drama, konflikter og spænding. Du får også en sjat klicheer og lidt sæbeopera, men alt sammen i strålende god indpakning. "Vores tid er nu" er let at se og let at elske - dette er ganske enkelt dejlig, fængslende underholdning!

Hvis du abonnerer på Underholdning, kan du tilvælge V Film med Viaplay for kun 49 kr./md. med vores smarte pakker.